Αρχαιολόγοι εντόπισαν μέσα στα ερείπια ένα λουτρό, 2.000 ετών. Δείτε τις εικόνες.
Ένα πολύ σημαντικό εύρημα έφεραν στο φως αρχαιολόγοι της Ισραηλινής Εφορίας Αρχαιοτήτων στον Κήπο της Γεθσημανής στην Ιερουσαλήμ, εκεί που σύμφωνα με τη Βίβλο ο Ιησούς Χριστός πέρασε την τελευταία του νύχτα.
Αρχαιολόγοι εντόπισαν μέσα στα ερείπια ένα λουτρό, 2.000 ετών, που θεωρείται ότι χρησιμοποιούνταν για καθαριότητα, ενώ βρέθηκαν και τα ερείπια μιας βυζαντινής εκκλησίας που πιστεύεται ότι καταστράφηκαν στις Σταυροφορίες.
Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τα ερείπια του τελετουργικού λουτρού, στη Γεθσημανή, μαζί με τα σκαλοπάτια που οδηγούσαν το νερό, στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το λουτρό χρησίμευε για την καθαριότητα των εργαζομένων στις ελιές και σε αυτούς που ανέβαιναν στον λόφο για να προσευχηθούν. Η προσεκτική εξέταση της τοποθεσίας ξεκίνησε όταν βρέθηκαν κατάλοιπα από μία σήραγγα των Φραγκισκανών, που είναι και οι ιδιοκτήτες της σύγχρονης εκκλησίας της Γεσθημανής.
Ο Κήπος της Γεθσημανής
Η Γεθσημανή είναι κήπος, δυο χιλιόμετρα ανατολικά των τειχών τής Ιερουσαλήμ, στους πρόποδες του όρους των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ, ο οποίος είναι γνωστός ως τόπος που άρχισε το μαρτύριο του Ιησού Χριστού, δηλαδή η προδοσία του από τον Ιούδα και η σύλληψή Του. Η λέξη προέρχεται από τα αραμαϊκά (Γαθ-Σμανή), που σημαίνει ελαιοτριβείο. Το όνομα αυτό πιθανόν προέρχεται από τα ελαιοτριβεία και τους ελαιώνες της περιοχής.
Το Εθνικό Ερευνητικό Συμβούλιο τής Ιταλίας, μετά από έρευνα τριών ετών, συμπέρανε ότι στον κήπο εξακολουθούν να υπάρχουν ελαιόδενδρα με ρίζες από τα χρόνια τού Ιησού. Την περίοδο των Σταυροφοριών ανακαινίστηκε ο ρωμαιοκαθολικός ναός, που βρίσκεται εκεί μέχρι σήμερα και είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου όπου εκεί είναι το μέρος ταφής τής Παναγίας, καθώς και ο κήπος όπου ο Ιησούς προσευχήθηκε για τελευταία φορά.
Βάσει τής παραπάνω έρευνας, εκεί βρίσκονται τα οκτώ παλαιότερα πλατύφυλλα δένδρα τού κόσμου, τα οποία βρέθηκαν σε άριστη κατάσταση. Ο επικεφαλής τής ερευνητικής ομάδας Αντόνιο Τσιμάτο, σχολίασε “…πρόκειται για ένα μικρό θαύμα…” όταν διαπιστώθηκε ότι το χώμα εμποδίζει τα έντομα και τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων να καταστρέψουν τα δένδρα.
Πηγή: newpost.gr