Η πανδημία του κορωνοϊού κατάφερε να θέσει σε λειτουργία ξανά μύλο, που χρονολογείται από το 1086. Πρόκειται για τον μύλο «Sturminster Newton Mill», που βρίσκεται στο Ντόρσετ νότια στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Μέχρι πρόσφατα, αυτός ο όμορφος μύλος αποτελούσε απλά τουριστικό αξιοθέατο, ωστόσο ο κορωνοϊός του «έφερε» και πάλι ζωή. Συγκεκριμένα, ο μύλος που λειτουργούσε ως μουσείο από το 1970 παρήγαγε αλεύρι για τους επισκέπτες του. Τα μηχανήματα λειτουργούσαν μόνο για δυο ημέρες το μήνα, παράγοντας αρκετή ποσότητα για τους επισκέπτες του. Σήμερα, όμως η καραντίνα έκανε και το αλεύρι ανάμεσα στα άλλα να γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο στο σούπερ μάρκετ.Έτσι,σε μια προσπάθεια για περισσότερο αλεύρι ο μύλος ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία του.
«Οι μύλοι του Ηνωμένου Βασιλείου δουλεύουν όλο το εικοσιτετράωρο για να διπλασιάσουν την παραγωγή αλευριού σε μια προσπάθεια να καλύψουν τη ζήτηση», σχολιάζει ο Άλεξ Βογκ, γενικός διευθυντής της Ένωσης Βρετανών και Ιρλανδών παραγωγών αλεύρων. Μιλώντας στο BBC, ο Πιτ Λουσμορ, ιδιοκτήτης του αρχαίου μύλου ανέφερε ότι τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες έχει ήδη αλεστεί τουλάχιστον ένας τόνος σιτηρών περισσότερο από ότι είχε αλεστεί πέρυσι όλη τη χρονιά από τα εργοστάσια της περιοχής, τονίζοντας ότι ήταν ευχάριστο που ο μύλος πήρε και πάλι ζωή.
Πηγή: anatakti