Λένε ότι μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό. Πάντως, δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους, για πάντα. Απόδειξη, ότι πλέον στην Τουρκία, για την οποία μέχρι πρότινος η επιστημονική κοινότητα και όλος ο κόσμος αναρωτιόταν πως είναι δυνατόν η μεγάλη αυτή χώρα-σταυροδρόμι να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από τον κορωνοϊό, τα κρούσματα που αρχίζουν να ανακοινώνονται αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο αλλά, το κυριότερο, αρχίζουν να εμφανίζονται ιστορίες θυμάτων της ασθένειας, που αποκρύφτηκαν.
Ένας απόστρατος στρατηγός, πρωταγωνιστής μάλιστα της γνωστής υπόθεσης της «Βαριοπούλας», την προηγούμενη εβδομάδα διακομίστηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Πόλης, με συμπτώματα που παρέπεμπαν σε γρίπη. Λίγες μέρες μετά, ο μεγάλος σε ηλικία στρατηγός, απεβίωσε.
Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι η κηδεία, που έγινε σε νεκροταφείο στην ασιατική πλευρά του Βοσπόρου, έγινε σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, χωρίς να τηρηθεί το πρωτόκολλο της στρατιωτικής κηδείας για υψηλόβαθμους, με συμμετοχή αγημάτων δηλαδή και απόδοσης τιμών. Αυτό είναι κάτι το εξαιρετικά σπάνιο στην Τουρκία.
Ο λόγος; Όπως αποκάλυψε η μεγάλης κυκλοφορίας κεμαλική εφημερίδα Sozcu , ο στρατηγός απεβίωσε λόγω κορωνοϊού και οι αρχές προσπάθησαν να «θάψουν» το θέμα!
Και πόσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρχουν, σε μια χώρα που μέχρι πρότινος τουλάχιστον, διώκονταν όσοι μιλούσαν ανοιχτά για την επιδημία, ή έκαναν σχετικές αναρτήσεις στο facebook.
Το θέμα πλέον όμως φαίνεται να ανοίγει, καθώς ένας καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, ανάρτησε ο ίδιος φωτογραφία στο facebook δηλώνοντας ότι πάσχει από κορωνοϊό.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη γείτονα είναι 2 και τα κρούσματα 191…
Πηγή: zougla.gr