Ας μετανοήσουμε, και ας τηρήσουμε την αλήθεια, γιατί έτσι θα σωθούμε

Η αλήθεια είναι μία, η αλήθεια του Θεού, και δεν υπάρχει άλλη. Και χωρίς την αλήθεια, δεν σώζεσαι, γι’ αυτό ο Κύριος γνωστοποίησε την αλήθεια.

Ο Χριστός σε ολόκληρo τον βίο του, απέδειξε πως αυτό είναι ο Μεσσίας που περίμεναν τότε οι ισραηλίτες, και ήρθε για να σώσει όλους τους ανθρώπους, και όχι για να καταδικάσει. Το απέδειξε εξάλλου ποιος ήταν, εκπληρώνοντας τις γραφές, όπου ότι έλεγαν, πραγματοποιήθηκαν, και ότι άλλο απέμεινε για το τέλος, θα πραγματοποιηθούν και αυτά.

Τα θαύματα του, αλλά και η δύναμη του Λόγου του, ήταν μια ισχυρή απάντηση για αυτούς που δυσπιστούσαν, αλλά και γι’ αυτούς που δυσπιστούν και σήμερα.

Ο Κύριος βασανίστηκε, και πέθανε στο σταυρό, όπου έχουμε την κάθοδο του Χριστού στον Άδη, όπου εκεί κήρυξε, και την τρίτη ημέρα αναστήθηκε, και όπως ο Κύριος αναστήθηκε, έτσι και εμείς θα αναστηθούμε μια μέρα, παίρνοντας το σώμα μας πάλι, και ζώντας την αθανασία για πάντα. Και αυτοί που δεν σώθηκαν πνευματικά θα πάρουν και αυτοί σώματα, αλλά δεν θα ζούν με τον Θεό, αλίμονο λοιπόν για εκείνον τον άνθρωπο που θα ζήσει μακριά από την Βασιλεία των Ουρανών.

Ο Κύριος είπε στου μαθητές του: Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. (Ματθ. 28, 19)

Σήμερα εμείς είμαστε βαπτισμένοι, αλλά δεν αρκεί αυτό μόνο, αν εμείς δεν έχουμε την αλήθεια μέσα μας, ώστε εμείς να έχουμε την δυνατότητα να τηρούμε την αλήθεια στην ζωή μας. Γι’ αυτό, ας δούμε, για να έρθει η αλήθεια μέσα μας, και έτσι να διεκδικήσουμε την σωτηρία μας, γιατί η σωτηρία είναι δώρο που έδωσε ο Θεός.

Ας ακούσουμε την αλήθεια μελετώντας την, και ας διώξουμε από μέσα μας κάθε τι που μας μολύνει, κάθε ψέμα, κάθε σκοτάδι, για να οδηγηθούμε στον Κύριο μας.

Ας μετανοήσουμε, και ας τηρήσουμε την αλήθεια, γιατί έτσι θα σωθούμε.