Να το θυμόμαστε αυτό κάθε μέρα, στην βάφτιση μας ντυθήκαμε τον Χριστό μας, και έτσι να φύγουμε

Είστε όλοι παιδιά του Θεού, αφού πιστεύετε στον Ιησού Χριστό.

Κι αυτό, γιατί όσοι βαφτιστήκατε στο όνομα του Χριστού, έχετε ντυθεί το Χριστό.

Δεν υπάρχει πια Ιουδαίος και ειδωλολάτρης, δεν υπάρχει δούλος και ελεύθερος, δεν υπάρχει άντρας και γυναίκα· όλοι σας είστε ένας, χάρη στον Ιησού Χριστό.

Κι αφού ανήκετε στο Χριστό, είστε απόγονοι του Αβραάμ και κληρονόμοι της ζωής, όπως την υποσχέθηκε ο Θεός.

Επιστολή προς Γαλάτες σε μετάφραση: (3,26 – 3,29)

Σχόλιο:

Να το θυμόμαστε αυτό κάθε μέρα, είμαστε όλοι παιδιά του Θεού, αφού πιστεύουμε στον Ιησού Χριστό, γιατί όλοι μας βαφτιστήκαμε και έχουμε ντυθεί τον Χριστό μέσα μας.

Έχουμε ντυθεί όλοι μας πνευματικά, έχοντας τον Χριστό μέσα μας, και έτσι είμαστε απόγονοι του Αβραάμ και κληρονόμοι της ζωής, όπως μας την υποσχέθηκε ο Θεός.

Το μόνο που πρέπει να φροντίσουμε, είναι να μην χάσουμε το ντύσιμο που πήραμε στην βάφτιση μας, και αν το χάσαμε, μπορούμε να το αποκτήσουμε πάλι, μετάνοια χρειάζεται, και καθαρή ζωή, ζώντας την ζωή που μας ορίζει το ευαγγέλιο και η Εκκλησία μας.

Ας φύγουμε ντυμένοι με τον Χριστό μας σε αυτή την ζωή, γιατί έτσι θα καταφέρουμε να πούμε τον Θεό πατέρα μας σε πληρότητα, και ο Θεός πατέρας μας θα μας δώσει ότι μας υποσχέθηκε.

Αρχικό Κείμενο:

πάντες γὰρ υἱοὶ Θεοῦ ἐστε διὰ τῆς πίστεως ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ·

ὅσοι γὰρ εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε.

οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ.

εἰ δὲ ὑμεῖς Χριστοῦ, ἄρα τοῦ Ἀβραὰμ σπέρμα ἐστὲ καὶ κατ᾿ ἐπαγγελίαν κληρονόμοι.

Επιστολή προς Γαλάτες: (3,26 – 3,29)