Η ζωή έχει συμβάντα, σίγουρα, αλλά την τύχη μας την καθορίζουμε εμείς

Την τύχη μας την καθορίζουμε εμείς, εμείς επιλέγουμε τις ευκαιρίες μας, εμείς επιλέγουμε ποιες πόρτες θα ανοίξουμε στη ζωή μας.

Εμείς οι Χριστιανοί αποφασίζουμε το κυριότερο που δεν χρειάζεται καμία ανησυχία από υλικές επιτυχίες, αποφασίζουμε την σωτηρία μας.

Γι’ αυτό η απόφαση μας πρέπει να είναι μία, να είναι η πορεία μας στο Φως και όχι στο σκοτάδι.

Γιατί ο Χριστιανός είναι ο άνθρωπος που ενώνεται σε αυτή την ζωή με τον Θεό, ώστε να μπορέσει να νικήσει τη ζωή αυτή.

Είναι ο άνθρωπος που παλεύει σε όλη την διάρκεια της ζωής του για να τηρήσει το θέλημα του Θεού.

Ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει μονάχα κάτι, πως δεν γίνεται να περπατήσει στο Φως χωρίς να έχει τις εντολές του Θεού, και γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώνεται διαρκώς, ώστε να μένει μέσα του η αλήθεια του Θεού.

Στον αγώνα αυτό ο Χριστιανός πρέπει να ξέρει πως δεν είναι μόνος του, έχει οδηγό την Εκκλησία, έχει τους πνευματικούς πατέρες που θα τον βοηθήσουν να μπει στην αληθινή ζωή.

Ο Χριστιανός πρέπει να ξέρει πως είναι δυνατός όταν πραγματικά είναι Χριστιανός, όταν είναι πραγματικά ενωμένος με τον Θεό, και δεν τον κοσμεί μονάχα η λέξη Χριστιανός.

Γι’ αυτό και ποτέ σου να μην το βάζεις κάτω, είσαι Χριστιανός, και τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει δυστυχισμένο για πάντα, γιατί η θλίψη στην ζωή αυτή θεραπεύεται, θεραπεύεται με την αλήθεια του Θεού, πίστεψε μονάχα με όλη την καρδιά σου, και ζήσε στο Φως όπως μας ζήτησε ο Κύριος, και τότε θα γνωρίσεις το Φως, και την αιώνια ζωή.