Ο άνθρωπος που αγνοεί την αλήθεια του Ευαγγελίου, χρειάζεται ξύπνημα πνευματικό, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τον λογικό του νου

Ο άνθρωπος που αγνοεί την αλήθεια του Ευαγγελίου, χρειάζεται ξύπνημα πνευματικό, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τον λογικό του νου, που ο Θεός του έδωσε.

Χρειάζεται να πλησιάσει την αλήθεια, και να θεραπευτεί, και έτσι να αναστήσει την ψυχή του. Ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει πως αν δεν εισέλθει μέσα του η αλήθεια, δεν πρόκειται να αποκτήσει το Φως της ζωής, που χωρίς το Φως της ζωής, κανείς δεν μπορεί να δει την αλήθεια στα πάντα. Αλλά και το κυριότερο είναι ότι χωρίς το Φως της ζωής δεν πρόκειται ποτέ του ένας άνθρωπος να σωθεί και να μπει στον Παράδεισο, γιατί στον Παράδεισο θα κατοικεί μόνο το Φως. Το Φως του Χριστού, το Φως του Θεού μας, που αυτό ο Κύριος μας, μας το έδωσε για να ζήσουμε, και να μην βρεθούμε στην καταδίκη της κολάσεως.

Γι’ αυτό άνθρωπε σταμάτα να δίνεις προσοχή σε πράγματα προσωρινά, προσπάθησε να δεις τώρα πριν να είναι αργά, χρησιμοποίησε τον λογικό σου νου. Ξέρεις σίγουρα να διαβάζεις, καθώς όλοι σήμερα ξέρουν, δεν έχει σημασία το πόσο καλός είσαι, η σημασία έχει να μελετάς την αλήθεια του Ευαγγελίου, ώστε να εισέλθει μέσα σου η αλήθεια. Και σε ότι σε προβληματίζει, η Εκκλησία είναι παντού, και οι μαθητές του Χριστού αμέτρητοι πλέον, ρώτα, δεν είναι κακό, μάθε για το Φως, και κάνε αυτό που λέει το Φως, και το Φως θα σε επισκεφτεί και θα σου φανερώσει τον εαυτό του, αρκεί να μην κάνεις το δικό σου, αλλά να κάνεις αυτό που λέει το Φως, γιατί το Φως βλέπει τα πάντα, και σε οδηγεί σωστά στον δρόμο της σωτηρίας.