Μην έχετε αυταπάτες, ο Απόστολος των Εθνών Παύλος ξεκαθαρίζει: Στη βασιλεία του Θεού δεν θα έχουν θέση αυτοί που δεν είναι δίκαιοι

Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, μας πληροφορεί, ας προσέξουμε που βαδίζουμε, γιατί κάποιοι σήμερα δεν έχουν καταλάβει που περπατάνε, και δεν έχουν καμία συναίσθηση της πραγματικότητας στο πως θα σωθούν.

Δείτε λοιπόν τι λέει ο Μεγάλος Απόστολος των Εθνών Παύλος:

Μήπως δεν ξέρετε ότι άνθρωποι άδικοι δε θα έχουν θέση στη βασιλεία του Θεού; Μην έχετε αυταπάτες· στη βασιλεία του Θεού δε θα έχουν θέση ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίτες…

ούτε πλεονέκτες ούτε κλέφτες ούτε μέθυσοι ούτε υβριστές ούτε άρπαγες.

Και τέτοιοι ήσασταν κάποτε μερικοί· αλλά με τη δύναμη του Κυρίου μας Ιησού και με την ενέργεια του Πνεύματος του Θεού καθαριστήκατε από την αμαρτία, γίνατε λαός του Θεού και σωθήκατε από την επερχόμενη οργή του Θεού.

(Μετάφραση: Προς Κορινθίους Επιστολή Α΄ 6:9-11)

Σχόλιο:

Χριστιανοί, ο Απόστολος Παύλος ξεκαθαρίζει, ότι στην βασιλεία του Θεού δεν θα έχουν θέση οι αμαρτωλοί άνθρωποι, διαβάστε καλά τους λίγους στίχους που αναφέραμε, μήπως κάποιος καταλάβει, και έτσι μετανοήσει.

Ας βγάλει όμως αυτός ο άνθρωπος πρώτα κάθε εγωισμό από μέσα του, και ας δει την αλήθεια, είναι για το καλό του.

Ας καταλάβει αυτός ο άνθρωπος, πως το καλό του θέλει ο Θεός, και την αμαρτία του θα του την σβήσει αν αυτός μετανοήσει.

Ο Παράδεισος άνθρωποι, είναι γι’ αυτούς που εργάστηκαν πνευματικά, και ντύθηκαν τον Χριστό στην ζωή τους, άλλοι λίγο, άλλοι περισσότερο.

Αυτοί είναι άνθρωποι που δέχτηκαν τον Λόγο του Θεού, και μετανόησαν για τα αμαρτήματα τους, και δεν στάθηκαν δειλοί στον κόσμο, αυτοί έγιναν ομολογητές.

Αρχικό Κείμενο:

ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται

οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.

καὶ ταῦτά τινες ἦτε· ἀλλὰ ἀπελούσασθε, ἀλλὰ ἡγιάσθητε, ἀλλὰ ἐδικαιώθητε ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ καὶ ἐν τῷ Πνεύματι τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.

(Προς Κορινθίους Επιστολή Α΄ 6:9-11)