Πoια είναι η σωστή Χριστιανική ζωή που πρέπει να κάνω; Τι κερδίζω; Και πως θα ξεκινήσω;

Η σωστή Χριστιανική ζωή πλουτίζει την ψυχή μας, την κάνει δυνατή, και μας οδηγεί στο να ενωθούμε με τον Χριστό.

Στην αρχή όταν ξεκινάς και μπαίνεις σε σειρά στη Χριστιανική ζωή, διαπιστώνεις πως ο Κύριος μας έδωσε τόσα πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να αγιάσουμε την ψυχή μας, αλλά πολλοί τώρα βρίσκονται σε πνευματικό λήθαργο, και δεν το καταλαβαίνουν αυτό.

Έτσι λοιπόν, όλα αυτά τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν στην Χριστιανική ζωή, πρέπει να τα πλησιάσουμε, δηλαδή, να αρχίσουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε σε σειρά, για να εκμεταλλευτούμε όλα αυτά τα οποία προσφέρει η Χριστιανική ζωή.

Ας καταλάβει ο καθένας, πως η σημασία σε αυτή την ζωή, είναι να κερδίσει και να σώσει την ψυχή του, γιατί η σπουδαία σημασία στη ζωή βρίσκεται στον πνευματικό αγώνα, δηλαδή, στον αγώνα για να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο καρπό για την ψυχή μας, το οποίο θα μας ωφελήσει και θα μας δώσει ουράνιους θησαυρούς.

Ας καταλάβει ο Χριστιανός πως πρέπει να ενημερωθεί, και να αποφασίσει αν θέλει τους θησαυρούς που βρίσκονται στον ουρανό ή αν θέλει τους γήινους θησαυρούς οι οποίοι θα χαθούν και θα γκρεμιστούν μια μέρα, ας πάρει την απόφαση του.

Γι’ αυτό λοιπόν, δες τι πρέπει να κάνεις, για να καταλάβεις τι σου προσφέρει ο Χριστός:

1) Πρώτα θα πρέπει να προμηθευτής την Αγία Γραφή που μέσα εκεί θα βρεις την αλήθεια που πρέπει να ακολουθήσεις, αλλά να προσέχεις να μην πέσεις σε αιρετική γραφή, γι’ αυτό ας συμβουλευτείς τον ιερέα της Εκκλησίας σου.

2) Χρειάζεσαι πνευματικό πατέρα, γιατί αυτός θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις την Αγία Γραφή, και θα σε βοηθήσει να οργανωθείς, αλλά και ένα ακόμη σημαντικό, θα σε βοηθήσει να μετανοήσεις, και θα σου μάθει τα μυστήρια της Εκκλησίας.

3) Ο Χριστιανός θα πρέπει να πηγαίνει στην Εκκλησία, και να ακούει τα κηρύγματα της.

Ξεκίνα λοιπόν, και κάνε αυτά για αρχή, και να θυμάσαι κάτι, πως ο σωστός Χριστιανός δεν είναι αυτός που λέει ότι είναι, αλλά αυτός που πραγματικά είναι, αυτός δηλαδή που κάνει το θέλημα του Θεού.