Ηθοποιοί, όσο και αν η κινηματογραφική ζωή της ήταν λαμπερή το ίδιο δεν προμήνυε και η προσωπική τους ζωή. Παρά την καριέρα που έκαναν, πέρασαν δύσκολες οικονομικά στιγμές. Κάποιοι αναζήτησαν βοήθεια στο Σπίτι του Ηθοποιού.
Παρακάτω θα δείτε τους Έλληνες ηθοποιούς που σε μία φάση της ζωής τους πέρασαν δύσκολα οικονομικά.
Αλέξης Γκολφής
Τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο τα έκανε παίζοντας πολύ μικρούς ρόλους σε ταινίες του Θανάση Βέγγου. Όταν ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης του ανέθεσε το ρόλο του Μανωλιού- Χριστού στην αξέχαστη σειρά «ο Χριστός ξανασταυρώνεται», το 1975-76, άλλαξε ριζικά την καριέρα του.
Έκανε χρήση ναρκωτικών και ζούσε άστεγος και ρακοσυλλέκτης μέχρι το θάνατό του.
Νίκη Τριανταφυλλίδη
Η γνωστή ηθοποιός και κόρη του συνθέτη Πάνου Τριανταφυλλίδη που συμμετείχε στον «Αστραπόγιαννο» και στο «Ένα κορίτσι αλλιώτικο από τα άλλα», είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα οποία την υποχρέωναν να παραμένει στο σπίτι της. Στενοί της άνθρωποι δήλωσαν μετά το θάνατο της πως δυσκολεύτηκαν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τα έξοδα της κηδείας της. γι΄αυτό και βοήθησαν οικονομικά συνάδελφοί της όπως η Ελένη Ράντου, η Ναταλία Τσαλίκη κ.ά.
Νίκος Ζιάγκος
Ήταν ο γόης της ελληνικής τηλεόρασης τη δεκαετία του ’80. Τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά προβλήματα και κάποιες συγκυρίες τον ανάγκασαν να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση. Μάλιστα μία περίοδο φιλοξενήθηκε και στο «Σπίτι του ηθοποιού». Ο ίδιος έχει δηλώσει:«Όπως οι περισσότεροι Έλληνες, είχα κι εγώ χρέη επειδή πήρα δάνεια, ενώ αναγκάστηκα να πουλήσω το πατρικό μου σπίτι για να επενδύσω ένα αρκετά μεγάλο ποσό σε ένα μπαρ στη Ναύπακτο, το οποίο δυστυχώς δεν πήγε καλά».
Ηθοποιοί που έζησαν φτωχικά
Η Καίτη Φίνου μένει εδώ και καιρό στο Σπίτι του Ηθοποιού εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Η Σαπφώ Νοταρά άφησε εποχή με τις ερμηνείες της στις ταινίες «Αχ, αυτή η γυναίκα μου» και «Η χαρτοπαίχτρα» με σήμα κατατεθέν την βραχνή φωνή της.
Πέθανε από καρδιακή προσβολή, εντελώς μόνη και αβοήθητη, σε διαμέρισμα που διέμενε, το ενοίκιο του οποίου πλήρωνε κάποιος νέος επιχειρηματίας θαυμαστής της. Τη βρήκαν δύο ημέρες αργότερα όταν η αστυνομία διέρρηξε την πόρτα στις 13 Ιουνίου του 1985.
Ο Τάσος Χαλκιάς αναγκάστηκε να κλείσει την δραματική σχολή του λόγω των οικονομικών του προβλημάτων.
Κώστας Χατζηχρήστος: Ο διάσημος Έλληνας κωμικός ηθοποιός πέθανε από πνευμονική λοίμωξη, υποφέροντας από οικονομικά προβλήματα. Τα τελευταία χρόνια, έπασχε από καρκίνο.
Χριστόφορος Νέζερ: Ο διάσημος Ελληνας ηθοποιός που άφησε εποχή στο θέατρο, ιδιαίτερα στο Εθνικό και στην Επίδαυρο. Πέθανε πάμφτωχος σε κάποιο γηροκομείο της Αθήνας.
Ανδρέας Μπάρκουλης: «Έφυγε» από τη ζωή φτωχός. Η Μαίρη Μπάρκουλη μετά το θάνατό του αποκάλυψε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκείνη και ο γιος τους Ανδρέας.
Ο μεγάλος ηθοποιός είχε εξομολογηθεί στο παρελθόν: “Είμαι γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1936, την ημέρα που έγινε δικτάτορας ο Μεταξάς. Ο μπαμπάς μου ήταν σπουδαίος δάσκαλος που σκίστηκε για να μας θρέψει. Θυμάμαι, τότε πηγαίναμε στο χωριό και παίρναμε χόρτα για να φάμε. Πού κρέας! Ο μπαμπάς μου είχε δώσει και γάτα να φάω στην Κατοχή. Και σκύλο. Μέναμε τότε Πραξιτέλους και Ναυάρχου Καραολή Δημητρίου. Δύσκολα χρόνια. Πολλή πεινά, σου λέω”.
Ηθοποιοί που πέρασαν δύσκολες οικονομικά στιγμές
Ο Δήμος Σταρένιος είναι γνωστός κυρίως από τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», όπου ενσάρκωνε τον περίφημο «Γερο- Λαδά», δηλαδή τον τσιγκούνη, αλλά και για τους ρόλους του κακού, όπως του τοκογλύφου και του καταδότη. Ο ηθοποιός ήταν αριστερός και στην Κατοχή υπέφερε από την πείνα.
Μάλιστα σε μία θεατρική παράσταση κατέρρευσε από την πείνα, αλλά δεν λύγισε. Συνέχισε κανονικά τις εμφανίσεις του στο θέατρο.
Εκτός από τα προβλήματα υγείας, πολλά είναι και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αλλοτινός λαμπερός ηθοποιός Γιώργος Μαρίνος. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να φιλοξενηθεί και στο Σπίτι του Ηθοποιού.
Άγνωστες πτυχές της ζωής του αποκάλυψε ο διάσημος Ελληνας ηθοποιός σε συνέντευξή του. . «Για 12 μέρες ήμουν εντελώς νηστικός. Μόνο νερό. Στεκόμουν έξω από τους φούρνους σαν τον Γιάννη Αγιάννη και κοίταζα τα ψωμιά. Έτσι νόμιζα ότι χόρταινα. Τότε αρρώστησα βαριά. Σε έναν από τους σταθμούς με βρήκε ένας φίλος μου Πέρσης, λιπόθυμο. Ήμουν σαν τους ζητιάνους, με άπλυτα ρούχα, αξύριστος, πεσμένος στο δάπεδο. Με πήρε σπίτι του και έμεινε στο προσκέφαλό μου μέχρι να μου πέσει ο πυρετός. Μου έβαζε ξύδι στο κεφάλι για να γίνω καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φαίδων Γεωργίτσης.
Το περιστατικό αυτό συνέβη όταν ακολούθησε τον πρώτο του έρωτα στο Λονδίνο, σε ηλικία 18 ετών. Εκεί ξέμεινε από χρήματα. Ο πατέρας του δεν είχε να του στείλει για να γυρίσει πίσω κι έτσι κοιμόταν για μέρες στους σταθμούς των τρένων για να έχει ζεστασιά.
Πηγή: enimerotiko.gr