Σε έναν κόσμο όπου το 100 θεωρείται ένας μέσος όρος IQ, δεν είναι πρωτόγνωρο να βρεθούν και άτομα που ξεπερνούν κατά πολύ το συγκεκριμένο δείκτη νοημοσύνης. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ζουν αυτή τη στιγμή, των οποίων το IQ έχει μετρηθεί από 100- 200, ωστόσο στο παρελθόν, βρέθηκε ένας άνδρας με τον εκπληκτικό δείκτη νοημοσύνης από 250 έως 300. Ένας αριθμός που τον καθιστούσε αδιαμφισβήτητα τον άνθρωπο με το υψηλότερο IQ στην ιστορία.
Ο William James Sidis ήρθε στον κόσμο το 1898 και γρήγορα διακρίθηκε ως προικισμένος, κερδίζοντας μεγάλη φήμη για τα πνευματικά του κατορθώματα. Σύμφωνα με το grunge.com, μπορούσε να διαβάσει τους New York Times πριν από την ηλικία των 2 ετών, ενώ από την ηλικία των 6 ετών ο Sidis μπορούσε να μιλήσει σε οκτώ γλώσσες. Στα 11 του όχι μόνο μπόρεσε να φοιτήσει στο Χάρβαρντ, αλλά είχε γίνει δεκτός δύο χρόνια πριν. Αν και εξαιρετικά εντυπωσιακή, η εμπειρία που είχε δεν ήταν καθόλου αποδεκτή για τον ίδιο, καθώς συνέχισε να διαβάζει για μια καριέρα στα μαθηματικά. Δεχόταν συνεχώς bullying από τους μεγαλύτερους συνομηλίκους του και γινόταν όλο και πιο αντιδραστικός και επαναστάτης.
Ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο πέθανε μόνος, χωρίς λεφτά και βοήθεια
Καθώς ο Sidis ενηλικιώθηκε πρώιμα, «έχτιζε» την σταδιοδρομία του στα μαθηματικά και τη νομική, όταν άρχισε, επίσης, να ασπάζεται μια σειρά από ιδεολογίες και απόψεις για τη ζωή, συμπεριλαμβανομένου του ειρηνισμού, του σοσιαλισμού, του αθεϊσμού και του ελευθερισμού.
Σύμφωνα με το grunge.com, τιμωρήθηκε ποινικά για την συμμετοχή του σε σοσιαλιστικά γεγονότα, ενώ πέρασε αρκετούς μήνες στο ψυχιατρείο του πατέρα του, προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση. Μετά από αυτό, έγινε όλο και πιο απομονωμένος, γράφοντας για εκδόσεις με διαφορετικά ψευδώνυμα. Πριν και κατά τη διάρκεια της απομόνωσής του έγραψε πολλά βιβλία σχετικά με τα θέματα της εμπειρίας του, τις πολιτικές απόψεις και τα ενδιαφέροντά του, όπως ήταν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Προς το τέλος της ζωής του, ο Sidis έβγαζε τα προς το ζην ως υπάλληλος γραφείου ενώ ζούσε μόνος σε ένα μικρό διαμέρισμα, αναφέρει το grunge.com. Το 1937, ο New Yorker εντόπισε τον Sidis και δημοσίευσε ένα εξαιρετικά μη κολακευτικό άρθρο για τις τότε καθημερινές συνθήκες διαβίωσής του. Τα επόμενα χρόνια θα ζητούσε αποζημίωση από το δικαστήριο για την κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, αλλά η υπόθεσή του απορρίφθηκε το 1944. Την ίδια χρονιά ο Sidis, ο οποίος στην εποχή του θεωρούνταν ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο, πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία σε ηλικίας μόλις 46 ετών.
Πηγή: newsbeast.gr