Ο ιδιοκτήτης του οίκου ευγηρίας «Νέα Θάλπη» έχασε τον κόσμο όταν έμαθε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό – Δείτε την τεσσάρων σελίδων επιστολή που άφησε πριν βάλει τέλος στη ζωή του – Η καραμπίνα που έπαθε εμπλοκή και η επιμονή του να βάλει τέλος στη ζωή του.
Μέσα απο τις τέσσερις σελίδες της επιστολής που άφησε στους δικους του ανθρώπους λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, ο δρ. Δημήτριος Καμπανάρος και τις μαρτυρίες των προσώπων που ήταν τις πρωινές ώρες μαζί του, οι αστυνομικοί προσπαθούν να σκιαγραφησουν τις τελευταίες ώρες του 41χρονου αυτόχειρα, ιδιοκτήτη του οικου ευγηριας Θάλπη στον Άγιο Στεφανο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους υπαλλήλους του γηροκομειου στις 10 το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσουν τα νέα δεδομένα στον Covid-19 και να δωθούν εντολές για το πλάνο των μέτρων που πρέπει να ακολουθήσουν. Την ίδια ώρα παρέλαβε τα αποτελέσματα του τέστ για τον κορωνοιό στο οποίο είχε υποβληθεί και όταν είδε πως ήταν θετικός έχασε το έδαφος κάτω απο τα πόδια του. Αυτο το αποτέλεσμα τον επηρέασε σε ακραίο βαθμό, δεν κατάφερε να το διαχειριστεί και πήρε τη μοιραία απόφαση.
Πήγε στο σπίτι του, αποτύπωσε σε τέσσερις λευκές κόλλες χαρτι τις σκέψεις και τα συναισθήματα της στιγμής και στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα στο κεφάλι του και πίεσε τη σκανδάλη. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν οτι το κυνηγετικό όπλο έπαθε εμπλοκη με αποτέλεσμα ο 41χρονος να πιέσει και δεύτερη φορά τη σκανδάλη για να τερματίσει τη ζωή του.
Το πτώμα βρήκε δικός του άνθρωπος ενώ το σημείωμα που άφησε και παρουσιάζει το protothema.gr, έφθασε στα χέρια της μητέρας του. «Κουράστηκα. Και μάλλον δεν ήμουν καλός καπετανιος. Λάτρεψα τη δουλειά μου. Έκανα λάθος, κόλλησα κορωνοιο μετά απο όλα αυτα…» αναφερει στο σημείωμα ο αυτόχειρας, ενω προσθέτει «Τίτλος: μεσα απο το τζάμι (και ηταν μάταιο) θα με πουν αδυναμο. Οκ. Ήμουν. Θα ζήσω με αυτό».
Η μάνα μου και η αδερφή μου, ας μη με κλάψουν πάνω απο ενα χρόνο. Εύχομαι να ηρεμήσω οπου πάω, αν πάω κάπου». Τέλος στην 3η σελίδα αναφέρει «Αν παρ’ελπίδα ζήσω (ανίκανος και να πεθάνω) φευ! Μη με έχετε φυτό να με ποτίζετε». Και τέλος αναφέρει για το όπλο «για την οπλοκατοχή, ήταν του μπαμπά μου. Ίσως τον βρω. Εκτος αν παω πακέτο για την κόλαση…».
Ευσυνείδητος και ευαίσθητος
Όσοι τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έδειχνε «πραγματικό ενδιαφέρον για τους ευάλωτους. Για τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Για τους ηλικιωμένους». Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ», είχε επισημάνει την ανάγκη να γίνονται «περισσότερα τεστ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων». Ήταν ένας άνθρωπος πουείχε φροντίσει για το παραμικρο και φαίνεται πως η ανησυχία του να μην υπεισέλθει ο ιός στη μονάδα του ήταν τεράστια. «Να σας πω την αλήθεια κάνουμε μόνοι μας εβδομαδιαία τεστ. Έτσι βρήκαμετα κρούσματα και κινητοποιηθήκαμε. Ο ιός είναι αθόρυβος», μας έλεγε μόλιςχθες ο Δημήτρης Καμπανάρος σχετικά μετη διάδοση του κορωνοϊού στην «Νέα Θάλπη» και την εμφάνιση κρουσμάτων σε προσωπικό και ηλικιωμένους.
Η τοπική κοινωνία του Διονύσου είναι συγκλονισμένη. «Μεανείπωτη θλίψη πληροφορήθηκα πριν απόλίγο την τραγική είδηση του θανάτου τουσυμπολίτη μας Δημήτρη Καμπανάρου, οοποίος υπήρξε ιδιοκτήτης της ΜονάδαςΦροντίδας Ηλικιωμένων «Νέα Θάλπη». Δυστυχώς, ο αποβιώσας αφαίρεσε τη δική του ζωή, για αδιευκρίνιστους ακόμη λόγους, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε το γεγονός ότι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μία φιλοξενούμενη και δύο υπάλληλοι της Μονάδας που διατηρούσε.
«Ο Δημήτρης Καμπανάρος υπήρξε ένα εξέχον μέλος της κοινωνίας του Δήμου Διονύσου, άριστος επιχειρηματίας και διαπρεπής επιστήμονας, ιδιαίτερα αγαπητός από την τοπική μας κοινωνία», ανέφερε πριν από λίγο ο Δημαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, με ανάρτηση του στο Facebook και συνέχισε: «Θέλω να πω ότι είμαι συγκλονισμένος από την τραγική είδηση. Εκφράζω και εκ μέρους των συναδέλφων μου τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και την αμέριστη στήριξή μας σε οτιδήποτε χρειαστούν. ΚαλόΠαράδεισο να έχεις…».
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Καμπανάρος
Στην Ιστοσελίδα της Νέας Θάλπης βρίσκει κανείς με μια γρήγορη αναζήτησή και τους λόγους που αποφάσισε να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Όπως εξηγούσε ο ιδιοςη επιλογή του «αποτέλεσε καρπό καθαρά εσωτερικής παρότρυνσης και αγάπης προς τη Μούσα μου, τη γιαγιά μου την Άρτεμη». Συνήθιζε να αποκαλεί «παιδιά μου» τους ηλικιωμένους. Ο Δημήτρης Καμπανάρος, όταν έφτιαξε τη Νέα Θάλπη στον Άγιο Στέφανο, απόφασισε να μην αφήσει κανέναηλικιωμένο αβοήθητο. Φιλοξενούσε στηδομή πάνω από 100 άτομα. Έφτιαξε μάλισταστο σημείο να δημιουργήσει και blog για να ενημερώνονται όλοι για όλα τα θέματα. Ο στόχος του ξεκάθαρος από την αρχή: «H ψυχή δεν γερνά ποτέ στη δική μας παρέακαι στο BLOG της Νέας Θάλπης κάνουμε παρέαμε όλους σας, για να μη γεράσει κανείς…».
«Αφού ολοκλήρωσα στοΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το Τμήμα Παιδαγωγικής – Φιλοσοφίας- Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) το 2001 συνέχισα τις σπουδές μου στον κλάδο της Γεροντολογίας, στη Γερμανία στοΠανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, αποκτώντας Μεταπτυχιακό (2001-2003) και Διδακτορικότίτλο σπουδών (2003-2006 – υποτροφία του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης).
Το 2002 έλαβα το βραβείο DAAD για τον αλλοδαπό φοιτητή με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση σε συνδυασμό με κοινωνική προσφορά στους ηλικιωμένους στο Δήμο της Χαϊδελβέργης. Πάντα ήθελανα προσφέρω τις γνώσεις μου και τον εαυτό μου στο να βελτιώνω τη ζωή των ηλικιωμένων, έμπρακτα και όχι θεωρητικά. Έτσι επέστρεψα στην Ελλάδα το 2006 και δημιούργησα τη Μονάδα Φροντίδας και Αποθεραπείας «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο Αττικής», έγραφε σχετικά με τη μονάδα που δημιούργησε.
«Για πρώτη φορά στηνΕλλάδα εφάρμοσα προγράμματα εργοθεραπείας,νοητικής ενδυνάμωσης και δημιουργικήςαπασχόλησης προσπαθώντας να αλλάξω τοαρνητικό στερεότυπο αδυναμίας καιανικανότητας που κυριαρχεί στην κοινήγνώμη για την Τρίτη και Τέταρτη Ηλικία.
Από το 2010 μέχρι το 2014 κατείχα τη θέση του Ειδικού Συμβούλου κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Ηλιούπολης. Το 2012 ο Δήμος Ηλιούπολης απέσπασε το Πανελλήνιο Βραβείο Ενεργού Γήρανσης και Διαγενεακής Αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Από το 2012 μέχρι σήμερα υλοποιώ μαζί με την Μ.Κ.Ο. «50και Ελλάς» με στρατηγικό συνεργάτη την εταιρείατηλεπικοινωνιών COSMOTE το καινοτόμο Πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», στο πλαίσιο του οποίου πάνω από 6.000 συμπολίτες μας άνω των 50 ετών έχουν διδαχθεί βασικές γνώσεις χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet. Από το 2014 εργάζομαι ως ειδικός σύμβουλος στο Κοινωφελές Ίδρυμα «ΤΙΜΑ», το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα που αφορούνστην κάλυψη πρωτογενών αναγκών για ηλικιωμένους, πάντα με γνώμονα την αρχή της ουσιαστικότητας και της βιωσιμότητας. Από το 2014 διατελώ Ταμίας της Πανελλήνιας Ένωσης των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Το 2020 ολοκλήρωσα τιςσπουδές μου στο City College, Διεθνές Παράρτηματου Πανεπιστημίου του Σέφιλντ στηνΑγγλία, αποκτώντας τον τίτλο Executive MBA στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας», συνέχιζε στο μήνυμα του στην ιστοσελίδα.
Πηγή: protothema.gr, flashnews.gr